Firma



Jesteśmy rodzinnym przedsięwzięciem założonym przez Teresę i Andrzeja Hipsz, zajmującym się zamrażaniem owoców i warzyw, które jest kontynuatorem 40 letnich tradycji przetwórstwa spożywczego w Rydzynie. Posiadamy ugruntowaną pozycję na europejskim rynku produktów mrożonych, a zdobyte doświadczenie i uczciwość w biznesie czyni nas partnerem wielu klientów, w wielu krajach świata. Specjalizujemy się w dostawach mrożonych owoców i warzyw dla przemysłu spożywczego oraz dystrybutorów mrożonej żywności. Rocznie produkujemy 10 tysięcy ton mrożonek owocowych i warzywnych, zgodnie z wymaganiami klientów, a produktami wiodącymi są: drylowane wiśnie, truskawki, cebula, por, pomidory oraz wiele innych owoców i warzyw. Nasz potencjał, oparty na dobrej współpracy z dostawcami surowca, nowoczesnym wyposażeniu technicznym, doświadczeniu personelu i sprawnym zarządzaniu, umożliwia realizować indywidualne wymagania klientów. Personel firmy tworzy 80 doświadczonych i wykształconych pracowników, sezonowo powiększany do 150 osób.

W trosce o jakość i bezpieczeństwo zdrowotne żywności stosujemy procedury Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli HACCP oraz Międzynarodowy Standard Żywności IFS Food. Dzięki zdrowemu środowisku, w jakim rosną nasze owoce i warzywa oraz korzystnej lokalizacji Zamrażalni w rolniczym regionie Polski, uzyskujemy zdrowe produkty o wysokiej wartości odżywczej, których jakość jest stale kontrolowana przez zakładowy personel kontroli jakości oraz przez zewnętrzne, akredytowane laboratoria. Dbałość o zadowolenie klienta oraz jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów potwierdzają posiadane przez nas certyfikaty: IFS Food, certyfikat koszerności.

 

DOTACJE PROW 2014-2020

POSTĘPOWANIE OFERTOWE - INFORMACJA 

IFS